Biologische Olijfolie

Over Yakelos


Alleen het beste van het beste!

Heerlijk & Gezond

Directeur Général Jamel JARY 

Gica République Tunisienne Ministére et Moyennes Enterprises

C.E.O Farid Mhennaoui 

Company Yakelos

Missie

Olijfboomgaarden zo ver het oog reikt. Dat is zeker geen beeld dat je in verband brengt met Tunesië, maar het is het wel de werkelijkheid.

Bijna 100 miljoen olijfbomen staan met hun wortels in dat Noord-Afrikaanse land. 

Wereldwijd bestaan er intussen meer dan 1500 verschillende variëteiten, die allemaal zijn aangepast aan de specifieke plaatselijke omstandigheden. Sommigen doen het goed op rotsige bodems, anderen weer in een vochtig klimaat.

Het droge, hete en zanderige klimaat van grote delen van Tunesië heeft een robuuste olijf opgeleverd: de Chemlali.

De olijfolie van Chemlali heeft een bijzonder fruitige smaak met de peperachtige nasmaak die een echt goede olijfolie karakteriseert..

Door zijn subtiele smaak is deze olijfolie dagelijks te gebruiken voor zowel warme als koude gerechten.

Met liefde voor de natuur nemen de Tunesische olijftelers rustig de tijd om hun olijven te laten groeien en rijpen. Je proeft dat in hun biologische geteelde olijfolie.

Wij, het team van Yakelos, willen iedereen kennis laten maken met deze exceptionele olijfolie. Tunesische olijfolie heeft niet alleen een lange geschiedenis, maar ook de toekomst.

.null       Yakelos olijfolie     


  

Van Traditionele Roots naar Gepassioneerde Groei: Het Verhaal van Farid Mhennaoui

yakelos-biologische-olijfolie-

In het hart van Nederland ontvouwt zich een verhaal dat de fusie belichaamt van Tunesische erfgoed en Nederlandse geest. Maak kennis met Farid Mhennaoui, een visionaire ondernemer wiens wortels teruggaan naar Tunesië, maar die een diepgaande invloed heeft op beide landen. Zijn verhaal is er een van het smeden van verbindingen, het koesteren van traditie en het omarmen van groei.


Geboren in Nederland, waarbij het rijke tapijt van Tunesië verweven is in zijn opvoeding, was Farids reis voorbestemd om culturen te overbruggen. Zijn erfgoed bracht hem een diepe waardering voor de levendige smaken en tradities van Tunesië, terwijl zijn Nederlandse omgeving zijn ondernemersgeest voedde.


Gedreven door een oprecht verlangen om de gemeenschappen van zijn voorouderlijke land te verheffen, begon Farid aan een opmerkelijk avontuur. Hij richtte een coöperatie op in Tunesië, een plek waar lokale boeren niet alleen werden ondersteund, maar ook in staat werden gesteld. De focus: het creëren van voortreffelijke biologische olijfolie die getuigde van hun toewijding en erfgoed.


Deze coöperatie ging niet alleen over transacties; het ging over relaties. Farids inzet voor transparantie en duidelijkheid creëerde een band van vertrouwen tussen de coöperatie en de boeren. Elke stap van het proces werd nauwgezet uitgewerkt, waardoor de boeren rechtstreeks betrokken waren bij de reis van hun olijven van boomgaard tot fles.

tunesie olijf coöperatie


Het resultaat was een olijfolie van ongeëvenaarde kwaliteit. De superieure smaak, rijk aan de aroma's van de Tunesische bodem en vervaardigd met onwankelbare toewijding, maakte het uniek. Wat Farid had gecreëerd was niet zomaar een product, maar een eerbetoon aan zijn respect voor traditie en een belofte van excellentie.


Beginnend als een bescheiden onderneming, was Farids reis als kleine ondernemer allesbehalve gewoon. Zijn vasthoudendheid en toewijding leidden tot een reis van voortdurende groei. Vandaag de dag is zijn onderneming zijn bescheiden begin ontstegen en heeft het zich ontwikkeld tot een kracht die zowel kwaliteit als klantenservice hoog in het vaandel draagt.

tunesie olijf coöperatie


Farids onderneming gedijt op een fundament van diepgewortelde waarden. Elke fles olijfolie vertelt een verhaal - een verhaal van samenwerking, traditie en de harmonie van twee werelden. En terwijl zijn bedrijf blijft bloeien, blijft zijn toewijding aan het ondersteunen van lokale gemeenschappen, het koesteren van tradities en het leveren van uitmuntendheid onwankelbaar.


Het verhaal van Farid Mhennaoui is een inspirerend bewijs van de kracht van het overbruggen van culturen, het koesteren van wortels en het stimuleren van vooruitgang. Zijn reis herinnert eraan dat succes niet alleen gaat om individuele groei, maar ook om het verheffen van hele gemeenschappen en het creëren van legacies die grenzen overstijgen.tunesie olijf coöperatie   null  null  

Wat maakt ons uniek?

  • Onze olijfolie is van biologische geteelde olijven.
  • Onze olijfolie is koud geperst en is dus extra virgine.
  • Traceerbaar volledig transparant.
  • Onze olijfolie is fairtrade.
  • Olijfboeren worden gesteund bij iedere aankoop.
  • Biodiversiteit word gestimuleerd.
  • Van het Mediterrane dieet is bekend dat het kan zorgen voor een goede gezondheid. Vier de Tunesische cultuur, zon en zee met onze olijfolie.
  • Proces waarbij we jaarlijks worden uitgenodigd worden door de lokale boeren om het proces bij te wonen.
  • Award Winner voor beste olijfolie

Product
beschrijving

Onze olijven worden zorgvuldig geoogst door de boer op het hoogtepunt van hun rijpheid. Ze beginnen groen aan de boom en rijpen geleidelijk naar paars, bijna zwart. Op dat cruciale moment beslist de boer om ze te plukken.


Direct na de oogst worden de olijven snel verwerkt, zodat ze hun natuurlijke vitamines en mineralen behouden. Binnen korte tijd worden ze omgezet in hoogwaardige olie, na een grondige reiniging en koude persing.


Het resultaat is onze eerste persing, bekend als EXTRA VIERGE of EXTRA VERGINE OLIJFOLIE, met een zuurgraad van minder dan 0,8% en een voortreffelijke smaak.


Onze voorraad olijfolie heeft een houdbaarheid van twee jaar. Om de kwaliteit te behouden, zijn onze flessen donker gekleurd om bescherming te bieden tegen zonlicht. Bovendien zijn ze voorzien van een handige schenktuit.


We zijn trots op de erkenning van onze Biologische Extra Vierge/Vergine olijfolie, die bekroond is en gecertificeerd met een biologisch keurmerk.


Biologisch

werkwijze

Geen chemische toegevoegde meststoffen worden gebruikt voor onze biologische olijfbomen. Ze hebben aanzienlijk meer ruimte om te groeien in onze bevestigde olijfgaarden. Onze biologische olijfolie voldoet aan de hoogste normen en mag als extra vierge / vergine worden beschouwd als het afkomstig is van de eerste persing en een gehalte vrije vetzuren heeft van minder dan 0,2%.


Gebruik

olijfolie

Onze benadering omvat ongediertebestrijding en onkruidbestrijding zonder het gebruik van chemicaliën. Bovendien vermijden we kunstmatige meststoffen.


Biologische olijfbomen krijgen aanzienlijk meer ruimte om te gedijen en te groeien, wat bijdraagt aan de kwaliteit van onze producten.


Onze olijfgaarden zijn gecertificeerd en voldoen aan strikte biologische normen.


Biologische olijfolie mag de termen "extra vierge" of "vergine" dragen als deze afkomstig is van de eerste persing en het gehalte aan vrije vetzuren onder de 0,2% ligt.

Gezonde voordelen

Olijfolie bevat een hoog gehalte enkelvoudig onverzadigde vetten, gunstig voor het cholesterolgehalte in het bloed, waardoor het een waardevol voedingssupplement is. Het biedt ook een rijke bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine E en omega-3 vetzuren.


Dankzij de overvloed aan antioxidanten en polyfenolen fungeert olijfolie als een beschermend schild voor het lichaam, waardoor het weerstand biedt tegen cel- en weefselschade.

Koud geperst

De traditionele methode voor het maken van olijfolie, waarbij centrifuges worden gebruikt om de olie te extraheren, is alom aangenomen. Wanneer de olie wordt geëxtraheerd bij een temperatuur onder de 22ºC, blijven alle mineralen en vitamines behouden, wat resulteert in maximale kwaliteit.


Sommige bedrijven verhogen echter de temperatuur om een grotere hoeveelheid olie per kilo olijven te verkrijgen, wat resulteert in een hoger rendement. Dit kan echter leiden tot verlies van nutritionele en organoleptische eigenschappen. Bij ons worden al onze soorten extra vierge/vergine olijfolie geproduceerd door middel van eerste koude extractie, volgens strenge kwaliteitsnormen.


Hierdoor kunnen we garanderen dat u kunt genieten van een product met maximale waarden, zowel qua aroma als smaak.

5,000+

Tevreden klanten

3000+

Jaar olijfmakers

100%

Organisch en biologisch

Trots op onze partners

Partners


Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Klik dan op het Trustpilot logo 

 trist piloot yakelos

yakelos trustpilot reviews


These slides will be slide-able on the live version of your page!
Zelfs het bezoek geeft complimenten over de olijfolie
Erg lekkere olijfolie die ik iedereen kan aanraden. We gebruiken het in allerlei salades of bij het brood. Altijd een succes en zelfs het bezoek geeft complimenten over de olijfolie.


- Sjors van Hest

Ms. Nameless
Add Your Stars
Mediterraans warmte in koude kikkerlandje

Heerlijke volle smaak en toch licht. Een opkikker na consumptie. Dit product is een blijvertje geworden in mijn keuken.


- Mohammed, Nieuw Vennep

Ms. Nameless
Add Your Stars
Eindelijk in Nederland
Na een heerlijke vakantie waren wij op zoek naar deze olijfolie want bracht ons terug naar die ene avond in dat kleine restaurantje gekeken op Google en ja hoor! Brengt ons nu elke keer weer terug naar onze droom vakantie


- Emanuel Schob

Ms. Nameless
Add Your Stars