Bruschetta

Soms heb je even trek in wat hartigs, terwijl de maaltijd nog een tijdje op zich laat wachten of zelfs al een tijdje voorbij is. In ons land komen er dan al snel wat stukjes kaas of worst op tafel, maar eigenlijk is dat al bijna jaren ouderwets te noemen.Wil je iets presenteren dat je bezoek (of je eigen maag) imponeert dan is het tegenwoordig modern om een tapas op tafel te zetten. Een tapa (tapas betreft de meervoudsvorm) is het befaamde Spaanse eetlustopwekkende hapje of voorafje. Er bestaan vele eenvoudige en snel klaar te maken recepten, zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je het nog eenvoudiger en gezonder hebben, dan moeten we koers zetten naar Italië, waar de bruschetta al voor de vijftiende eeuw ontstaan moet zijn. Oerversies zijn overigens nóg een stuk ouder en stammen wellicht uit de tijd van het Romeinse Rijk. Het woord bruschetta (het meervoud is bruschette) is afgeleid van het Italiaanse werkwoord bruciare wat '(ver)branden' betekent en het roosteren boven een vuurtje verklaart.

Ingrediënten (voor een stuk of acht  bruschette):
- een stokbrood
- vier rijpe tomaten (niet die waterige wintertomaten uit de kas)
- een teen knoflook
- verse basilicum
- peper en zout
-Extra vergin olijfolie Terra delyssa

Vul alvast een kom met kokend heet water. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de rijpe tomaten. Leg de tomaten een minuutje in het hete water en spoel ze daarna af met koud water. Het velletje is nu makkelijk te verwijderen. Snijd de waterige zaadlijster eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein beetje Tunesiche extra vierge oliifolie toe.

Hak de basilicum fijn en schep deze door de tomaten. Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper en zout. Je kunt het bruschetta mengsel meteen gebruiken of een tijdje afgedekt in de koelkast laten marineren voor een meer intense smaak.

Snijd het brood in plakken en besprenkel de plakken aan beide kanten met een beetje Tunesische olijfolie. Grill het brood aan beide kanten in een grillpan of oven knapperig. Wrijf vervolgens met een half teentje verse knoflook over de bovenkant van de nu knapperige broodjes. Leg ze op een bord en schep de topping er over. Garneer eventueel met een extra blaadje basilicum en uiteraard nog even een paar druppels overheerlijke Biologische olijfolie.

Over de schrijver

Onze Gezonde & biologische olijfolie

20,-

gratis verzending


Gezond en van de hoogste kwaliteit Biologisch


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken 


35,-

gratis verzending


Gezond en van de hoogste kwaliteit Biologisch


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken

49,-

gratis verzendingBundel  Aanbieding


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken


Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Klik dan op het Trustpilot logo 

 trist piloot yakelos

yakelos trustpilot reviews