Olijfhouten borrelhapjes serveerplank
1 min. leestijd

Olijfhouten borrelhapjes serveerplank

Olijfbomen zo ver het oog reikt. Dat is het landschap van Tunesië. Maar al die olijfbomen hebben ieder jaar onderhoud nodig. Doe je dat niet, dan groeit hij ongebreideld door en bereikt de boom uiteindelijk zo'n hoogte dat het handmatig oogsten van olijven een probleem wordt. Zonder ingrijpen kan een olijfboom wel 40 meter hoog worden en dat is natuurlijk veel te hoog om die overheerlijke olijven te bereiken. Bovendien wordt een olijfboom slechts gekapt als hij geen olijven meer produceert en zal er altijd een nieuw exemplaar worden aangeplant. Olijfhout is dus zeer duurzaam.

            yakelos-serveerplank-tapas-45-450x283

Met de meer dan 100 miljoen olijfbomen die een land als Tunesië rijk is, heb je dus een enorme hoeveelheid hout. Wat te doen met al dat hout dat wel 100 jaar oud kan zijn?


Over welke eigenschappen beschikt dit soort hout?

Olijfhout is een harde houtsoort, dat fantastische kleurschakeringen heeft en prachtige nerven. Het hout heeft een hoge dichtheid en is daardoor zwaar, maar het bevat niet of nauwelijks etherische oliën. Als gevolg daarvan kan het zichzelf niet voldoende beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Olijfhout is mede daarom kwetsbaar voor aantasting door insecten en is bovendien niet geschikt voor de vaak vochtige omstandigheden in ons klimaat. Het gevolg van dit alles is dat er internationaal gezien nauwelijks handel is in olijfhout.

Als je ooit in het Middellandse Zeegebied geweest bent dan heb je vast wel van die oude olijfbomen gezien. Die hebben een altijd kronkelige, knoestige en gedraaide stammen en takken, waardoor er geen mooie, lange rechte planken van gezaagd kunnen worden.

Door deze beperkte toepassingsmogelijkheden wordt olijfhout alleen toegepast voor het produceren van wat kleinere binnenmeubels en houten gebruiksvoorwerpen als serveerplanken, snijplanken, schalen en slabestek.


Behandeling:

Om de olijfhouten voorwerpen mooi te houden raden wij aan om ze tweemaal per jaar in te wrijven met wat olijfolie. De hygiënische eigenschappen van het hout worden op die manier behouden en je weet zeker dat je nog jaren kunt genieten van je prachtige planken.


We hebben een speciale aanbieding waar we een olijfhouten borrel plank aanbieden en gratis versturen.

Vandaag besteld is morgen in huis !

Kijk hier voor het aanbod --> hier
                             yakelos-pure-olive-wood-serveerplank-borrelplank-tapasplank-olijfhout-40-45cm-jpg1


Over de schrijver

Onze Gezonde & biologische olijfolie

20,-

gratis verzending


Gezond en van de hoogste kwaliteit Biologisch


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken 


35,-

gratis verzending


Gezond en van de hoogste kwaliteit Biologisch


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken

49,-

gratis verzendingBundel  Aanbieding


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken


Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Klik dan op het Trustpilot logo 

 trist piloot yakelos

yakelos trustpilot reviews