Paprika's onder de olie (Peperoni sott’olio)
1 min. leestijd

Paprika's onder de olie (Peperoni sott’olio)

In de zomermaanden zijn paprika's goedkoop, omdat geen energie moet worden verstookt om ze te laten groeien. Daarentegen zijn ze in de winterperiode een stuk prijziger en zul je je misschien eens afvragen waarom je in de periode, waarin paprika's aantrekkelijk geprijsd waren, niet wat extra in je vriezer hebt gestopt. Misschien heb je simpelweg niet zoveel ruimte in je vriesvak. 


De oplossing

Maar de Italianen hebben de oplossing. Nog niet zo lang geleden had men in grote delen van Italië niet de beschikking over vriezers of koelkasten met een vriesvak. Zij moesten dus andere methodes verzinnen om in de wintermaanden toch voldoende groenten en fruit te kunnen eten. Iedereen moet immers de zo noodzakelijke vitamines en mineralen binnenkrijgen om gezond te blijven. 


Sott'olio ('onder de olie')
In Italië kent men een bewaarmethode die men sott'olio ('onder de olie') noemt. Ook paprika's in olie zijn een smakelijke manier om ook tijdens de herfst- en wintermaanden van deze heerlijke zomergroente te kunnen genieten. 


In ons land kunnen we paprika's in het vriesvak bewaren, maar ze nemen daar nogal wat ruimte in. Bovendien kunnen wij ons voorstellen dat het inmaken van paprika's een leuke hobby kan worden. Een pot peperoni sott’olio is, bijvoorbeeld, als verjaardagscadeau altijd een uniek (en gezond) geschenk.  

Er bestaan nogal wat recepten voor paprika's onder de olie. Die waarin de minste ingrediënten nodig zijn is waarschijnlijk de meeste authentieke variant.

Ingrediënten:
- een kilo paprika's
- een teentje knoflook, fijngesneden
- zout naar smaak
- extra virgine Tunesische Terra Delyssa olijfolie

Bereiding:
- Spoel de paprika’s af, dep ze droog en plaats ze 30 minuten in de oven op 220°.
- Verwijder de kern, de zaden en de witte zaadlijsten. Snijd de paprika's in plakjes van ongeveer twee centimeter breed.
- Neem een superschone of zelfs steriele weckpot.
- Doe een paar eetlepels extra vergine olijfolie en het fijngesneden teentje knoflook op de bodem van de pot. Vul de pot met stevig aangedrukte lagen paprika tot je twee centimeter van de rand van de pot bent. Zout naar smaak toevoegen. Vul de pot met zoveel olijfolie als nodig is om de paprika's goed te bedekken.
- De paprika's onder de olie (Peperoni sott’olio) zijn maximaal zes maanden houdbaar en vormen een heerlijk bijgerecht of voorgerecht. 
 

Koop je gezonde biologische extra vierge olijfolie 🍀 -->> hier 

Wist je dat wij kosteloos versturen binnen Nederland en Belgie?

Vandaag besteld is morgen in huis.  


Ontdek ons gloednieuwe aanbod: een abonnement voor olijfolie! Profiteer van het gemak en geniet altijd van heerlijke olijfolie binnen handbereik. 🌿🌿

Over de schrijver
Writer content creator!

Onze Gezonde & biologische olijfolie

20,-

gratis verzending


Gezond en van de hoogste kwaliteit Biologisch


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken 


35,-

gratis verzending


Gezond en van de hoogste kwaliteit Biologisch


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken

45,-

gratis verzendingBundel  Aanbieding


Ideaal voor dagelijks gebruik zowel koud als warme gerechten 


Zeer geschikt om mee te koken


Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Klik dan op het Trustpilot logo 

 trist piloot yakelos

yakelos trustpilot reviews